Nieuws/Financieel
1126087
Financieel

'Japan verbetert op de lange termijn'

De economische groei en de aandelenmarkt van Japan gaan op lange termijn verbetering laten zien. at zegt Shigeru Osita, Chief Portfolio Monager Japanse aandelen bij de Sumitomo Mitsui Trust Bank. Volgens de grote vermogensbeheerder Standard Life Investment lijkt er de laatste maanden een positieve omslag plaats te vinden in de Japanse aandelenmarkt; deze lijkt aantrekkelijker voor beleggers.

Dat heeft alles te maken met de potieke situatie. De nieuwe premier Abe zet een andere weg in dan zijn voorganger, hij wil de economie stimuleren door heel veel geld in de markt te pompen en voert een 'pro-groei'-politiek. Ook moet door belastingvoordelen het sentiment onder bedrijven en consumenten beter worden.

Oshita ziet op de lange termijn kansen: ,,We moeten aankijken hoeb serieus het land de hervormingen aanpakt, het is not te vroeg om hierover conclusies te trekken. Geen verandering is dit keer geen optie, veel mensen zien dat niet in. Ik heb er vertrouwen in dat de economie en de aandelenmarkt op lange termijn een beter beeld laten zien."

Andrew Milligan, hoofd globale strategie bij Standard Life Investments, is voorzichter. ,,Veel beleggers zijn de afgelopen tijd snel van 'light' naar 'neutraal' gegaan in hun blootstelling aan Japanse aandelen. Japan heeft echter lang geprobeerd om het economische tij te keren. Het zal nog moeten blijken hoe duurzaam het effect van huidige beleidsinitiatieven is. Het kan nu gunstiger zijn aandelen tijdelijk te nemen (te huren) dan echt voor de lange termijn."