Nieuws/Financieel
1127392
Financieel

Nikkei staakt winstreeks

De beurs in Tokio is dinsdag licht lager geëindigd. Beleggers besloten na een achtdaagse winstreeks her en der wat winst te nemen en te wachten op nieuwe impulsen. De Nikkei sloot 0,3 procent in de min op 12.314,81 punten. In de afgelopen acht handelssessies won de Japanse beurs bijna 10 procent.

Chiptester Advantest klom 2,9 procent. De topman van het bedrijf liet tegen de zakenkrant Nikkei weten dat de orders in het lopende boekjaar waarschijnlijk de verwachtingen zullen overtreffen. In de sterk gestegen bankensector werden wat winsten genomen. Mizuho Financial Group en Sumitomo Mitsui Financial Group zakten rond de 1 procent. De Japanse exportbedrijven bleven echter profiteren van de goedkopere Japanse yen. Elektronicaconcern Panasonic won 4,6 procent.

Elders in het Verre Oosten lieten de beurzen ook verliezen zien. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 0,4 procent lager in de middaghandel en de All Ordinaries in Sydney eindigde met een verlies van 0,6 procent. In Seoul verloor de Kospi 0,5 procent.