Nieuws/Financieel
1127900772
Financieel

Bedrijf achter Victoria's Secret naar rechter om miljoenendeal

COLOMBUS (ANP/BLOOMBERG) - L Brands, het bedrijf achter lingeriemodehuis Victoria's Secret, sleept investeerder Sycamore voor de rechter. Inzet is om een miljoenendeal, waar die partij zich vanwege de coronacrisis onlangs uit terugtrok, toch door te laten gaan.

Sycamore zou voor 525 miljoen dollar een meerderheidsbelang van 55 procent nemen in Victoria's Secret. De investeerder trok zich echter terug uit die deal, omdat L. Brands de voorwaarden van de overeenkomst zou hebben geschonden door winkels te sluiten en personeel te ontslaan in verband met de coronacrisis.

Volgens L. Brands gaat dat argument niet op en is de beëindiging van de transactieovereenkomst ongeldig. Sycamore erkende tijdens de onderhandelingen dat de coronapandemie gevolgen kan hebben voor de bedrijfsvoering van Victoria's Secret, stelde L. Brands vrijdag in een verklaring. "De partijen waren het erover eens dat Sycamore het risico zou dragen van de nadelige gevolgen van een dergelijke pandemie."

Zelf heeft Sycamore nog niet gereageerd op de rechtsgang van L. Brands. Beleggers reageerden geschrokken op de terugtrekking van de investeerder uit de deal. Het aandeel L Brands ging woensdag flink omlaag op de beurs in New York.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo