Nieuws/Financieel
1127954218
Financieel

Poorter schroeft belang in Lavide terug

Vincent Poorter

Vincent Poorter

Amsterdam - Vincent Poorter heeft zijn belang in Lavide verder teruggeschroefd. De voormalig topman van de onderneming bezit volgens de laatste melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) nog 6,13 procent van het kapitaalbelang en het stemrecht. Dat was een paar jaar geleden meer dan de helft. Sindsdien verkleinde Poorter zijn belang stap voor stap. Bij een vorige melding had Poorter nog 13,75 procent van de stukken in handen.

Vincent Poorter

Vincent Poorter

Poorter maakte in het najaar van 2018 bekend terug te treden bij de onderneming, onder meer omdat het hem niet lukte om een accountant te vinden om de jaarrekening te controleren. Begin dit jaar werd bekend dat Lavide een nieuwe naam gaat krijgen, naar aanleiding van de benoeming van Salar Azimi tot topman van het bedrijf.

Lavide kondigde eerder al aan te stoppen met kinderopvang. In het beursfonds worden nu verschillende activiteiten opgenomen, zoals bijvoorbeeld Hotel De Elderschans in Aardenburg, samen met de exploitatie en alle omliggende gronden; Hotel Du Commerce in Oostburg, Partyschip The Lambo en Voetbalclub Koninklijke Patro Eisden in Maasmechelen.