Nieuws/Financieel
1128135
Financieel

Batenburg verwacht weer uitdagend jaar

Batenburg Techniek weet zeker dat dit jaar weer een ,,zeer uitdagend jaar'' zal worden. Dat liet het bedrijf vrijdag weten bij de publicatie van de definitieve jaarcijfers. Een concrete prognose gaf het bedrijf niet.

De cijfers waren gelijk aan de eerder gepubliceerde voorlopige jaarcijfers. Het bedrijf boekte vorig jaar een nettowinst van 1 miljoen euro, twee derde minder dan in 2011. De omzet groeide dankzij overnames van 149 naar 161 miljoen euro.

De omzet bij het segment Installatietechniek groeide met 13 procent tot 108 miljoen euro, terwijl het segment technische handel met 1,3 procent kromp. Op eigen kracht groeide de omzet bij Installatietechniek fractioneel.

Industrie

Voor de installatiebedrijven gold dat de afzetmarkt 'industrie' het relatief goed deed, terwijl er in de utiliteitsbouw sprake was van een moeizaam jaar. Batenburg ziet daar ook nog gen verbetering. In de industrie zijn volgens Batenburg de vooruitzichten voor 2013 positief.

De orderpositie is aan het begin van 2013 ,,belangrijk'' hoger dan een jaar geleden. Hierin zit echter wel een groot project met een lagere marge. Zonder dit project is de orderpositie lager dan in 2012.

Batenburg meldt verder dat op 26 februari het faillissement is uitgesproken over vennoot E.W.W. van werkmaatschappij Beenen. Of dit zal leiden tot extra kosten, is nog niet bekend.