Nieuws/Financieel
1128436
Financieel

Baas Regus naar vastgoedfonds Boekhoorn

Vastgoedtycoon Marcel Boekhoorn heeft een nieuwe rechterhand. Eduard Schaepman, afkomstig van Regus, wordt de nieuwe directeur van zijn Chalet Group.

Hij gaat daarmee de scepter zwaaien over een van de grootste vastgoedportefeuilles van Nederland, goed voor rond een miljard euro.

Schaepman wordt vooral binnengehaald om groei te realiseren en de crisis in het vastgoed te pareren. Huidig directeur Boris Brummelhuis schuift intern een plekje op en gaat zich puur bezighouden met de strategie.

Fietsen

„Ik vergelijk ondernemen wel eens met fietsen; om in balans te blijven moet je altijd vooruit blijven gaan. De kopman geeft het tempo en de richting aan. Voor die rol kon ik me geen betere kandidaat voorstellen dan Eduard Schaepman”, aldus Boekhoorn.

Schaepman heeft zijn strepen verdiend. Onder zijn leiding verdubbelde de afgelopen negen jaar bij Regus het aantal vestigingen. „Terwijl de leegstand van kantoorpanden in Nederland ook verdubbelde.”

Stratego

Volgens Schaepman liggen er genoeg kansen in het vastgoed. „Maar dan moet je wel inspelen op de veranderende wereld om je heen, niet meer denken in vierkante meters maar in rond concepten. De klant moet centraal staan en de stenen vormen de oplossing in plaats van een probleem.”

Hij ziet vastgoed als een spel, maar dan niet als Monopoly. „Ik speel liever Stratego. Ik had meteen iets met de visie van Boekhoorn. Hij staat bekend om zijn onconventionele aanpak. En de vastgoedwereld moet zichzelf opnieuw uitvinden”, zegt hij hoogdravend. „Stenen moeten rollen.”