1128522
Financieel

Verlies Pharming loopt op

Pharming heeft het verlies in 2012 verder zien oplopen. Het bedrijf rapporteerde een negatief resultaat van 24,1 miljoen euro, tegen een verlies van 17,8 miljoen euro een jaar eerder.

Dat maakte het biotechnologiebedrijf donderdag bekend op basis van voorlopige cijfers. Het verlies is volgens de onderneming voor een groot deel te wijten aan eenmalige lasten en afschrijvingen. De omzet en andere inkomsten stegen van 3,2 miljoen euro in 2011 tot 10,9 miljoen euro in 2012. Dat kwam onder meer door de ontvangst van bijna 8 miljoen euro van partner Santarus, vanwege de afronding van een studie naar het middel Ruconest.

Het negatieve eigen vermogen van Pharming is verder opgelopen. Dit stond aan het einde van het jaar op 7,7 miljoen euro, tegen 1,2 miljoen euro eind 2011. Dit heeft volgens Pharming, dat verschillende opties overweegt om weer een positief eigen vermogen te bezitten, geen direct effect op de dagelijkse uitvoering van de activiteiten. Ook is Pharming niet verplicht om nieuwe aandelen uit te geven om het negatieve eigen vermogen op te heffen.