Nieuws/Financieel
1128853
Financieel

'Activist mengt zich in strijd rond Dell'

De bekende activistische investeerder Carl Icahn heeft een belang van ongeveer 6 procent in computermaker Dell opgebouwd. Mogelijk zou hij dat willen gebruiken om de overname van het bedrijf door topman en oprichter Michael Dell tegen te houden, meldde de financiële nieuwszender CNBC woensdag.

Dell wil het bedrijf, dat hij in de jaren 80 oprichtte met hulp van een investeringsmaatschappij, voor 24,4 miljard dollar van de beurs halen. Veel beleggers morren dat de overnameprijs aan de magere kant is. Het bestuur van Dell verzekerde woensdag echter dat er voor de aandeelhouders niet meer in zit.

De raad van bestuur, exclusief de topman zelf, heeft naar eigen zeggen echter ,,agressief onderhandeld'' om de best mogelijk prijs uit het vuur te slepen. Ook andere strategische opties, waaronder de aparte verkoop van onderdelen om meer waarde te creëren, zijn volgens de bestuurders uitputtend onderzocht.

Persbureau Bloomberg wist evenwel te melden dat er mogelijk meer kapers op de kust zijn. Investeerder Blackstone en concurrenten Hewlett-Packard (HP) en Lenovo zouden onder de partijen zijn die nadenken over een tegenbod op de computerfabrikant. Net als CNBC baseerde Bloomberg zich op ingewijden.