Nieuws/Financieel
1128877
Financieel

Bestuurder Ballast Nedam stapt op

Bestuurder Romeo Malizia van bouwbedrijf Ballast Nedam legt per direct zijn functie neer. Hij kan zich niet vinden in het voorgenomen beleid van het bedrijf, zo liet Ballast Nedam woensdag weten.

De 56-jarige Malizia was de afgelopen 6 jaar lid van de raad van bestuur van Ballast Nedam. Zijn besluit om te vertrekken zou ,,in goed overleg'' met de raad van commissarissen zijn genomen. Malizia krijgt volgens de bouwer de maximale ontslagvergoeding binnen de regels voor behoorlijk bestuur mee. Daarin is vastgelegd dat de vertrekvergoeding maximaal één jaarsalaris mag bedragen.

De taken van de operationeel directeur worden verdeeld tussen bestuursvoorzitter Theo Bruijninckx en financieel directeur Peter van Zwieten, die nu samen het bestuur van Ballast Nedam vormen.

Verschil van inzicht

Een woordvoerster van het bedrijf wilde woensdagochtend niet ingaan op vragen over het gemelde verschil van inzicht over het beleid. Ze gaf evenmin aan of het probleem van recente aard was of al langer speelde. Ballast Nedam gaat niet op zoek naar een nieuwe derde bestuurder.

Ballast Nedam publiceert vrijdag de jaarcijfers over 2012.