Nieuws/Financieel
1128915
Financieel

Sickinghe gespot voor KPN en Ziggo

Met het vertrek van Duco Sickinghe als Telenet-topman, zou de Nederlander weer in beeld zijn als bestuurder bij telecombedrijf KPN. Daar ligt topman Eelco Blok onder vuur.

Sickinghe werkte sinds 2001 bij het Belgische kabelbedrijf Telenet, en zorgde sinds de beursgang in 2005 voor 86% groei. Vorig jaar boekte het bedrijf bijna €1,5 miljard omzet.

Sickinghe (1958), zoon van jonkheer F.O.J. Sickinghe die het Stork-conglomeraat opbouwde, zou recent ook zijn gepolst om bij kabelaar Ziggo op termijn bestuursvoorzitter Bernard Dijkhuizen op te volgen.

Stappen

Recent stokte de overname van Telenet door het Amerikaanse Liberty Global, moederbedrijf van de Nederlandse kabelaar UPC, en het bedrijf bleef ook uit de race voor overname van Ziggo. „In het licht van de recente gebeurtenissen is de tijd aangebroken om nieuwe stappen te zetten”, meldde Sickinghe.

Toen KPN eind 2010 naar de opvolger zocht van boegbeeld Ad Scheepbouwer, polsten commissarissen Duco Sickinghe. Grote institutionele beleggers toonden zich gecharmeerd van Sickinghe, die kort voor Steve Jobs’ NeXT werkte.

Risico's

De bestuurder haakte vroegtijdig af, omdat hij de risico's bij KPN als te groot inschatte. Recent is hij vanwege zijn successen in de Belgische markt opnieuw door KPN benaderd, meldden Belgische ingewijden gisteren.

KPN wilde niet inhoudelijk reageren.