Nieuws/Financieel
1129008
Financieel

Vooruitblik: 'Lagere winst voor Fugro'

Bodemonderzoeker Fugro heeft in 2012 een hogere omzet behaald dan een jaar eerder. De nettowinst zal wel lager uitvallen en in de buurt komen van de verwachting van het bedrijf zelf. Dat blijkt uit een peiling onder analisten in opdracht van AFN. Fugro maakt vrijdag resultaten bekend.

De omzet wordt in doorsnee geraamd op 2,9 miljard euro, van 2,57 miljard euro in 2011. De nettowinst komt volgens de gemiddelde analistenverwachting uit op 279 miljoen euro, tegen 288 miljoen euro een jaar eerder.

Fugro maakte in februari bekend dat vicevoorzitter Frans Cremers is afgetreden uit de raad van toezicht vanwege onenigheid over de snelheid waarin veranderingen worden doorgevoerd. In november maakte topman Arnold Steenbakker zijn vertrek bekend. Hij is opgevolgd door Paul van Riel.

Winstverwachting

Fugro verlaagde die maand ook zijn winstverwachting voor heel 2012 naar 280 miljoen euro van een eerder voorspelde 310 miljoen euro, op een omzet van circa 2,9 miljard euro.

Fugro rekende toen op een dividend van 1,50 euro per aandeel. De gemiddelde analistenprognose voor het dividend is 1,52 euro.