Nieuws/Financieel
1129055
Financieel

Emissie KPN 'nog geen uitgemaakte zaak'

KPN gaat allicht minder nieuwe aandelen uitgeven dan het telecombedrijf eerder had voorzien. Het wilde met een claimemissie voor €3 miljard aan stukken uitgeven.

In totaal wil KPN €4 miljard aan kapitaal ophalen. Dat zou deels via een claimemissie gaan, en deels met behulp van hybride obligaties. Bij de opzet van de claimemissie voor €3 miljard, zouden de bestaande aandeelhouders voorrang krijgen.

In de markt lijkt echter ruim voldoende interesse in het KPN-schuldpapier. KPN, dat afgelopen dagen op roadshow langs investeerders in Europa trok, kan daarom minder nieuwe aandelen uitgeven dan eerder werd voorzien.

Het telecomconcern kan mikken op een claimemissie met een omvang van zo’n €2 miljard, waar het eerder uitging van €3 miljard, aldus persbureau Bloomberg. „De uitwerking van de claimemissie is nog geen uitgemaakte zaak”, stelt ook een ingewijde.

Een woordvoerder van het telecomconcern zegt desgevraagd „niet in te willen gaan op marktgeruchten”, en verwijst naar het meest recente persbericht van KPN, waarin de omvang van de emissie op €3 miljard gezet is. Overigens moeten de aandeelhouders van KPN de emissie nog goedkeuren.