Nieuws/Financieel
1129301
Financieel

ING populair bij beursexperts

Het aandeel ING gaat volgens beursprofessionals deze maand het beste presteren. Ook Ahold en Philips staan hoog op de favorietenlijst. Zij zien in maart echter geen brood om te beleggen in telecomconcern KPN.  Dat komt naar voren in een  enquête van vermogensbeheerder Corné van Zeijl van SNS Asset Management onder 45 beursexperts.

Beursexperts zien het voor de AEX deze maand wat minder somber in na de recente correctie. Zij voelen zich gesteund door het toenemende consumentenvertrouwen in Amerika en het meevallende cijferseizoen.

De AEX-index  kwam vorige maand flink onder druk door de opgelaaide politieke onrust in Italië. Tegenvallende macrocijfers uit de eurozone deden het sentiment ook geen goed.  Geholpen door overwegend goede macroberichten uit Amerika en de geruststellende uitlatingen van Fed-president Ben Bernanke om het bestaande stimuleringsprogramma voort te zetten, vond de hoofdgraadmeter vanaf eind vorige week de weg omhoog.

Ruim 40% van de deelnemers aan de sentimentspeiling van DFT houdt er rekening mee dat de AEX aan eind van deze maand verder gaat terugvallen. Bijna een kwart verwacht per saldo weinig beweging.

De optimisten zijn in de minderheid. Ruim 10% voorziet zelfs een stijging van meer dan 4% voor de hoofdindex. Een vijfde voorspelt een plus van 1 tot 4%.