Nieuws/Financieel
1129447282
Financieel

Signify houdt winst op peil ondanks corona

Signify-topman Eric Rondolat

Signify-topman Eric Rondolat

Signify heeft de winst op peil gehouden tijdens de coronacrisis. De nettowinst van de verlichtingsproducent steeg in het tweede kwartaal met 62% naar €81 miljoen. Dat is mede te danken aan kostenbesparingen en het wegvallen van eenmalige lasten.

Signify-topman Eric Rondolat

Signify-topman Eric Rondolat

De voormalige lichtdivisie van Philips heeft de omzet met 0,6% zien dalen naar €1,47 miljard. Zonder de overname van de Amerikaanse branchegenoot Cooper was echter sprake van een omzetval van 23% in het afgelopen kwartaal.

Voor op schema

Signify stelt verder dat de integratie van Cooper en het bereiken van kostenvoordelen voor ligt op schema. Ook bij de duurzaamheidsplannen heeft de lampenfabrikant de nodige voortgang geboekt. Het bedrijf zegt nog dit jaar volledig CO2-neutraal te zijn en komt in de tweede jaarhelft met nieuwe duurzaamheidsdoelen.

Geen winstverwachting

Een verwachting over heel 2020 spreekt Signify niet uit, omdat de duur van de coronacrisis en de impact daarvan nog niet duidelijk zijn. Wel zegt de onderneming vertrouwen te hebben in zijn weerbaarheid en de kracht van zijn onderliggende bedrijfsmodel. Signify trekt dit jaar €350 miljoen uit voor het terugdringen van de schulden.

"Signify blijft op koers, maar geen winstprognose"

Dit vindt DFT-verslaggever Bernard Vogelsang:

„Signify is er tijdens de coronacrisis in geslaagd om de winst op peil te houden. Het voormalige lichtbedrijf van Philips profiteert bovendien van de grote vraag naar UV C-licht, dat virusdeeltjes in enkele seconden onschadelijk kan maken. Bij beleggers heeft dit ook de fantasie in het aandeel Signify weer teruggebracht. Terwijl de beurskoers van de verlichtingsproducent tijdens de coronacrash in maart kelderde richting €14, staat de koers inmiddels weer rond de €25. Dat is ruim boven de koers van €20 waartegen Signify in 2016 door voormalig moederconcern Philips naar de Amsterdamse beurs werd gebracht. Een minpunt is wel dat Signify geen winstverwachting durft te geven voor heel 2020.”

Volg Bernard Vogelsang op Twitter: @BA_Vogelsang