Financieel/Stan Huygens Journaal
1131084230
Stan Huygens Journaal

Ook Amsterdamse hulpverleners worden in zonnetje gezet

Taarten als bedankje voor politie en brandweer

Keurig op afstand werd de eerste taart via een bagagerek via veiligheidsmanager Eelco Voorhaar van The Grand overhandigd aan de politie, rechts hoteldirecteur Emmy Stoel.

Keurig op afstand werd de eerste taart via een bagagerek via veiligheidsmanager Eelco Voorhaar van The Grand overhandigd aan de politie, rechts hoteldirecteur Emmy Stoel.

De zorgmedewerkers in ziekenhuizen, bejaarden- en verpleeghuizen en ambulancemedewerkers worden door de bevolking op handen gedragen door hun moeilijke werk in de coronacrisis. Zij worden daarvoor op vele manieren voor bedankt.

Keurig op afstand werd de eerste taart via een bagagerek via veiligheidsmanager Eelco Voorhaar van The Grand overhandigd aan de politie, rechts hoteldirecteur Emmy Stoel.

Keurig op afstand werd de eerste taart via een bagagerek via veiligheidsmanager Eelco Voorhaar van The Grand overhandigd aan de politie, rechts hoteldirecteur Emmy Stoel.

Zo zijn er speciale applausdagen geweest, geven restaurants door heel Nederland gratis maaltijden weg of kunnen zorgmedewerkers via acties bij bij voorbeeld Haarlemse of Rotterdamse slijterijen middels acties gratis wijn krijgen voor hun onvermoeibare inzet.

De taarten werden in een bakfiets rondgebracht door sales- en marketingmanager Kees Hogetoorn en salesmedewerker Andres Krausz.

De taarten werden in een bakfiets rondgebracht door sales- en marketingmanager Kees Hogetoorn en salesmedewerker Andres Krausz.

De directie van vijfsterren hotel Sofitel Legend The Grand in Amsterdam wilde de bedankjes naar weer een andere groep overbrengen: politie en brandweer.

De brandweer was in zijn nopjes met de taartenactie .

De brandweer was in zijn nopjes met de taartenactie .

„Zij staan ook in de frontlinie. Door hun een taart te bezorgen willen we ons medeleven uitdrukken en al die mensen een hart onder de riem steken. Zij moeten ook vaak onder zware omstandigheden werken”, lichtte hoteldirecteur Emmy Stoel toe.

Chef-kok Raoeul Meuwese reikt taart aan de waterpolitie uit.

Chef-kok Raoeul Meuwese reikt taart aan de waterpolitie uit.

Haar sales- en marketingdireteur Kees Hogetoorn ging met een bakfiets vol taarten op stap om die her en der in de hoofdstad bij politiebureaus en brandweerkazerne af te geven.

Cupcakes van de kinderen van chef-kok Raoul Meuwese.

Cupcakes van de kinderen van chef-kok Raoul Meuwese.

Chef-kok Raoul Meuwese en kok Kas Groot bakten met hun team wat af in de keuken. Hogetoorn verbrandde bij het rondbrengen zijn gezicht licht, „maar het mocht de pret niet drukken. De reacties waren overal erg leuk.

Onze actie werd door politi en brandweer erg gewaardeerd”, zei Hogetoorn. Stoel reikte de eerste taart uit aan Martijn Jongelin, de buurtregisseur van de politie, terwijl de chef-kok van restaurant Bridges de waterpolitie van een taart voorzag.