Nieuws/Financieel
1132909
Financieel

Homburg gaat crediteuren vergoeden

Homburg Invest gaat, als onderdeel van een herstructureringsplan, zijn crediteuren vergoeden met cash en aandelen in een nieuwe vennootschap. Dat werd vrijdag bekendgemaakt. De vennootschap gaat Newco heten, een tijdelijke naam totdat een definitieve is gekozen.

Newco zal beschikken over 72 panden met een totale reële marktwaarde van ongeveer 605 miljoen euro. Ruim 70 procent van deze waarde zal afkomstig zijn van vastgoed in Duitsland. ,,De verwachting is dat Newco een gezonde, winstgevende vennootschap zal zijn'', aldus Homburg . Het hoofdkantoor van Newco komt in Nederland, met een nieuwe raad van bestuur.

Homburg merkt op dat, omdat het proces in de laatste fase is beland en er aanzienlijke vergoedingen in het vooruitzicht zijn gesteld, verschillende bedrijven hebben aangegeven een rol te willen spelen in het herstructureringsproces. Homburg is momenteel bezig deze bedrijven geheimhoudingsverklaringen te laten tekenen. Naar verwachting zullen deze bedrijven binnen enkele weken uitgewerkte voorstellen kunnen indienen.

De Canadese rechtbank zal toezicht blijven houden op de voltooiing van het herstructureringsproces.