Nieuws/Financieel
1132945
Financieel

Duitse kartelwaakhond tegen kabelovername

De Duitse kartelautoriteiten hebben vrijdag de overname van kabelbedrijf Tele Columbus door marktleider Kabel Deutschland afgekeurd. Volgens het Bundeskartellamt zijn de geboden concessies om goedkeuring te krijgen onvoldoende om de bezwaren over de overname weg te nemen.

Kabel Deutschland maakte in mei vorig jaar bekend Tele Columbus te willen kopen voor ruim 600 miljoen euro. Maar volgens de Duitse autoriteiten krijgt het kabelbedrijf door de overname onder meer een te sterke positie in het oosten van het land. ,,Tele Columbus is de belangrijkste concurrent van Kabel Deutschland in Oost-Duitsland. In veel plaatsen zou er geen alternatieve aanbieder meer zijn'', aldus een verklaring. Kabel Deutschland is met 8,5 miljoen klanten de grootste Duitse kabelaar. Tele Columbus telt ruim 1,6 miljoen klanten.

Kabel Deutschland heeft vanwege de weerstand al aangegeven van de overname af te zien en zich op groei op eigen kracht te richten. Het bedrijf zou zelf in de belangstelling staan van het Britse telecomconcern Vodafone.