Nieuws/Financieel
1133113
Financieel

Duits ondernemersvertrouwen stijgt flink

Het vertrouwen van Duitse ondernemers in de economie is in februari sterker gestegen dan verwacht. Dat blijkt uit cijfers die het onderzoeksinstituut Ifo vrijdag heeft gepubliceerd. Het is de vierde maand op rij dat het vertrouwen stijgt.

De vertrouwensindex, die maandelijks wordt samengesteld op basis van een onderzoek onder 7000 ondernemers, steeg tot 107,4 punten, van een naar boven bijgestelde 104,3 punten in januari. Hiermee ligt het vertrouwen op het hoogste niveau sinds april vorig jaar. Economen gingen in doorsnee uit van een index van 104,9 punten.

In het vierde kwartaal kromp de Duitse economie met 0,6 procent op kwartaalbasis, zo werd vrijdag door het Duitse federale bureau voor de statistiek bevestigd. Inmiddels lijkt de Duitse economie echter weer op de goede weg te zijn. De Duitse Bundesbank rekent voor het eerste kwartaal van dit jaar op groei.

,,Terwijl de meeste andere landen in de eurozone gebukt gaan onder hervormingen, bezuinigingen en recessie, blijft de Duitse economie een klasse apart'', reageert econoom Carsten Brzeski van ING.