Nieuws/Financieel
1133135
Financieel

'Topman wordt betaald om kop-van-jut te zijn'

Wie topman van een groot beursgenoteerd bedrijf is en in de problemen komt, moet daar niet over zeuren. Dat zegt ex-topman van Ahold Cees van der Hoeven in een interview met Het Financieele Dagblad van vrijdag. ,,Langzamerhand ben ik zover dat ik zeg: daar word je voor betaald.''

Van der Hoeven reageert op de commotie rond Sjoerd van Keulen, voormalig topman van het onlangs genationaliseerde SNS Reaal, die na zijn vertrek in de media de gebeten hond was. Volgens Van der Hoeven is in de reacties de balans zoekgeraakt. ,,Maar laten we hier nou niet al te moeilijk over doen. Als er fouten worden gemaakt, dan moet je daarop worden afgerekend."

Van der Hoeven werd zelf afgerekend op een boekhoudschandaal bij een Amerikaanse dochter van Ahold. Hij moest aftreden en werd vervolgd voor onder meer valsheid in geschrifte. Hij kwam ervan af met een boete van 30.000 euro. Zijn rechterhand, financieel topman Michiel Meurs, werd zwaarder gestraft: 100.000 euro, een taakstraf en 6 maanden voorwaardelijk.