Nieuws/Financieel
1133143
Financieel

'Accell compenseert met dividend'

Accell compenseert zwakke onderliggende resultaten in de tweede helft van 2012 met een hoger dan verwacht dividend, aldus Rabobank vrijdag in reactie op de cijfers van de fietsfabrikant. Accell stelt een dividend voor van 0,75 euro per aandeel, waar een jaar eerder nog 0,92 euro per aandeel werd uitgekeerd. Rabobank rekende op een dividendvoorstel van 0,50 euro. ,,De hoge pay out ratio van 74 procent vertaalt zich in een aantrekkelijk rendement van circa 5,5 procent'', aldus de bank.

Accell liet weten dit jaar een hogere omzet en een hoger operationeel resultaat te verwachten. Dat is volgens Rabo niet verrassend omdat de overname van Raleigh de komende maanden flink gaat bijdragen. Volgens de bank is de onderliggende toon voorzichtig. Het bedrijf verwacht dat de consumentenbestedingen voorlopig onder druk blijven staan.

Rabo werd verrast door de ,,grote omvang'' van de nieuwe kredietfaciliteit. Accell heeft voor 300 miljoen euro aan nieuwe leenruimte gekregen van banken met een optie op nog eens 50 miljoen euro. ,,Dat zou goed kunnen betekenen dat Accell in de komende jaren meer grote overnames gaat doen.''

Rabo heeft een hold-advies en een koersdoel van 13,50 euro voor Accell, dat rond half tien 6,8 procent hoger stond op 13,25 euro. De Smallcap-index steeg op dat moment 0,4 procent tot 436,87 punten.