Nieuws/Financieel
1133145
Financieel

Omzetstijging voor Accell

Fietsenfabrikant Accell Group, bekend van merken als Batavus en Sparta, heeft in 2012 de omzet met 23 procent zien toenemen. Dat meldde de onderneming vrijdag.

Accell realiseerde opbrengsten van 772,5 miljoen euro. Dat kwam vooral door de effecten van de overname van Raleigh en de stijgende verkopen van bijvoorbeeld elektrische fietsen. Het operationeel resultaat vanAccell zakte met 17 procent tot 26,3 miljoen euro. De winst zakte van 40,2 miljoen euro naar 23,2 miljoen euro. In 2011 werd er echter een boekwinst van 16 miljoen in de cijfers meegenomen.

Het bedrijf gaat voor 2013 uit van een stijging van de omzet en het netto operationeel resultaat. De fietsenmaker denkt dat er de komende jaren meer gefietst zal worden, maar constateert tegelijkertijd dat door de economische omstandigheden de consument terughoudend zal blijven.

Populair

De elektrische fiets blijft in Nederland en vooral Duitsland aan populariteit winnen. Dit segment is inmiddels verantwoordelijk voor 32 procent van de totale omzet van de groep. Ook laat de verkoop van de fietsonderdelen en accessoires een ,,gezonde groei'' zien. Consumenten stellen de aankoop van een nieuwe fiets uit en onderhouden hun oude.

Accell stelt een dividend voor van 0,75 euro per aandeel.