Nieuws/Financieel
1133157
Financieel

AIG meest favoriete aandeel bij hedgefondsen

De Amerikaanse verzekeraar AIG heeft technologiebedrijf Apple van de troon gestoten als meest populaire aandeel onder managers van hedgefondsen.  Ook internetzoekmachine Google staat hoog in de favorietenlijst.  Dat meldt de financiële website ZeroHedge.

AIG is een opvallende lijstaanvoerder. Het Amerikaanse bedrijf kwam na het uitbreken van de kredietcrisis in grote financiële problemen en moest met overheidssteun overeind worden gehouden. De koers kelderde midden 2007 van $70 naar een dieptepunt van $0,35 cent in maart 2009. Inmiddels heeft AIG na de reverse stock split van 20 aandelen voor 1 aandeel de weg weer flink omhoog gevonden met een stand van ruim boven de $37.

Google is een minder verrassend topaandeel voor de hedgefondsen. De koers van de internetgigant bereikte deze week het hoogste niveau ooit tot boven de $800 per aandeel gesteund door de sterke bedrijfsresultaten. Begin dit jaar stond er nog een koers van $700 op de borden.   

Apple, de maker van de Iphone, moet genoegen nemen met een derde plek. Na de piek in september vorig jaar kan het Amerikaanse succesbedrijf op minder kooplust van hedgefondsmanagers rekenen. Het aandeel ging ook flink gebukt onder de zorgen over de verkoop van de smartphones en de toegenomen concurrentie van Samsung.