Nieuws/Financieel
1134385
Financieel

Franchiser eist miljoenen aan kosten van Olympia

Het rommelt flink binnen Olympia Uitzendbureau. Zeker 47 van de 52 franchiseondernemers hebben de handen ineen geslagen en bereiden juridische stappen voor tegen de directie. Zij stellen dat het bedrijf – de zevende speler op de Nederlandse uitzendmarkt – de doorgevoerde kostprijs aan de franchisenemers al jarenlang onrechtmatig te hoog houdt. „Olympia draait uitstekend, maar wel over de rug van de eigen franchisenemers. De ’lucht’ moet uit de kostprijs.”

De boze franchiseondernemers eisen allereerst transparantie over de totstandkoming van de kostprijs (de kosten o.a. voor it-voorzieningen, leegloop, ziektekosten en ABU-contributie). Ook willen ze een verlaging van dit bedrag in 2013. Daarnaast zullen zij het, in het verleden teveel betaalde geld terug vorderen. Volgens ingewijden gaat het om een bedrag van zeker €10 miljoen per jaar. Voor de Haagse zakenbank NIBC, aandeelhouder van Olympia, slecht nieuws. „Dit gaat ze mogelijk flink geld kosten. De vordering kan oplopen tot ruim €40 miljoen.”

De gedupeerden, die zich laten vertegenwoordigen door het Rotterdamse advocatenkantoor Ludwig & Van Dam, verwijten Olympia een slecht franchisegever te zijn.

Lees het hele artikel vandaag in De Financiële Telegraaf