Nieuws/Financieel
1134941
Financieel

Dijsselbloem blijft vechten voor financiële transactietaks

Minister Dijsselbloem is teleurgesteld in het feit dat de Europese Commissie geen uitzondering wil maken voor pensioenfondsen, bij het invoeren van de financiële transactietaks. Nederland wil zich dan ook nog niet aansluiten bij de elf landen die van plan zijn de taks in te voeren.

„In de huidige vorm zien we geen aanknopingspunten om mee te doen”, zegt een woordvoerster van Dijsselbloem desgevraagd. „We blijven ons echter verzetten, knokken om een andere vorm van de taks te bedingen waarin we ons wel kunnen vinden.” Daarmee gaan de plannen van Nederland om eventueel mee te doen aan de taks, nog niet helemaal de prullenbak in. „We zijn teleurgesteld.”

Bronnen in de pensioenwereld gaven eerder aan dat Nederlandse pensioenfondsen, en ook hun deelnemers, ook door de taks geraakt worden als Nederland niet meedoet met de invoering van de belasting. Algirdas Šemeta, eurocommissaris, kwam vandaag met een nieuw voorstel voor de omstreden financiële transactietaks, die vele wenkbrauwen doet fronzen.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop