Nieuws/Financieel
1134955
Financieel

Airbus laat omstreden accu voor A350 vallen

Airbus gaat het nieuwe type toestel A350 verder ontwikkelen zonder de omstreden accu die concurrent Boeing veel problemen bezorgt in de nieuwe Dreamliner. Dat maakte het concern vrijdag bekend. In plaats van de lithium-ionbatterij, gaat Airbus nu traditionele accu's gebruiken om te proberen de problemen zoals bij Boeing te voorkomen.

Airbus zei eerder wel dat zijn lithium-ionaccu en de elektrische bedrading van de A350 ,,conservatiever'' zouden zijn dan bij de Dreamliner. Desondanks stapt de vliegtuigbouwer nu van de accu's af om het productieschema van de vliegtuigen niet in gevaar te laten komen. De A350 moet dit jaar zijn eerste testvlucht beleven en eind 2014 in gebruik worden genomen.

De nieuwe 787 Dreamliners van Boeing worden sinds medio januari aan de grond gehouden na incidenten die terug waren te voeren tot de accu's en de elektrische systemen die de lithium-ionbatterijen monitoren. Omdat de nieuwe accu's twee keer zo licht zijn als de traditionele nikkel-cadmiumbatterijen, zouden de vliegtuigen lichter en dus zuiniger zijn.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop