Nieuws/Financieel
1136669
Financieel

'Franse staat overweegt belang in Peugeot'

De Franse staat overweegt een belang te nemen in autobedrijf PSA Peugeot Citroën. De Franse minister van Begrotingszaken Jerome Cahuzac liet in een televisie-interview weten dat een investering ,,niet ondenkbaar'' is. Volgens Cahuzac ,,mag dit bedrijf niet verdwijnen en moeten we alles doen om het te laten overleven''. De minister sprak daags nadat PSA Peugeot Citroën een afschrijving van 4 miljard euro bekend had gemaakt als gevolg van de aanhoudende malaise op de Europese automarkt.

Maar een bron bij het Franse ministerie van Financiën sprak later op vrijdag tegen dat de Staat op het punt staat om de verlieslijdende autobouwer van een kapitaalinjectie te voorzien. ,,Een investering in de aandelen Peugeot staat niet op de agenda'', aldus de bron. ,,De groep moet zijn eigen herstelplan volgen en de samenwerking met General Motors versterken.''

PSA Peugeot Citroën is hard geraakt door de Europese crisis. De onderneming heeft aangekondigd ruim 11.000 banen te schrappen en een fabriek te sluiten. Ook 2012 was een beroerd jaar, met de sterkste daling in het aantal verkochte auto's in 19 jaar. Het concern verkocht 13 procent minder dan in 2011 en rekent op een krimp van de Europese automarkt met 5 procent dit jaar.