Nieuws/Financieel
1137898
Financieel

Drama SNS in beeld

Voor wie inmiddels verdwaald is geraakt in al het nieuws over SNS: een tijdlijn en informatie over SNS, altijd handig om te hebben. Gisteren werd bekend dat SNS genationaliseerd wordt en onder meer de aandeelhouders, de achtergestelde obligatiehouders en de belastingbetalers de rekening gepresenteerd krijgen.

In onderstaande grafiek ziet u het SNS-verhaal in een notendop, eigenlijk vanaf het moment dat het toenmalige management de Property Finance-tak overnam van ABN Amro.

Deze tak vertilde zich later onder meer aan een luxe apartementencomplex in Florida en enkele projecten in Spanje. De vastgoeddroom werd een drama en de rekening ligt uiteindelijk onder meer bij de aandeelhouders, de achtergestelde obligatiehouders en de belastingbetalers.

SNS ging, vlak voor de aankoop van PF naar de effectenbeurs, ontkurkte champagne en kreeg een introductiekoers van rond de 17 euro. Het aandeel zakte verder en verder en zelfs koopjesjagers, die na de kredietcrisis op een euro of 4 instapten, waren uiteindelijk de klos. Want het aandeel bleek geen cent waard.