Nieuws/Financieel
1138896440
Financieel

Takeaway groeit snel door na overnames

Amsterdam - Takeaway.com heeft in de eerste helft van het jaar fors meer omzet in de boeken gezet vergeleken met een jaar geleden. Het maaltijdbestelbedrijf wist het aantal orders in Duitsland bijna te verdubbelen, maar ook andere groeimarkten als België en Oostenrijk groeiden exponentieel.

Topman Jitse Groen spreekt van een "jaar vol veranderingen". Takeaway ziet er volgens hem nu heel anders uit dan in 2018. Dat valt grotendeels te danken aan meerdere acquisities. Zo rondde Takeaway onlangs de overname van de Duitse activiteiten van Delivery Hero af. Recent bereikte Takeaway een principeakkoord om de Britse branchegenoot Just Eat in te lijven.

"Winst voor de bühne"

Dit vindt DFT-verslaggever Edwin van der Schoot: „Leuk dat Takeaway nu officieel als eerste maaltijdbezorger winstgevend is, maar daar hoeven beleggers geen waarde aan te hechten. Ceo Jitse Groen heeft dat ook nooit gedaan, een draai aan de knop voor reclame en marketinguitgaven, en het bedrijf is weer verlieslatend. Bovendien hangt er een allestransformerende overname van Just Eat boven de markt.” @evdschoot

De opbrengsten bedroegen in de eerste zes maanden van dit jaar 179 miljoen euro. Dat betekende een groei van 70 procent op jaarbasis. Takeaway draait nog wel verlies. Onder de streep resteerde een min van 37 miljoen euro.