Nieuws/Financieel
1140915150
Financieel

Daimler verwacht prognose te kunnen verhogen

De Duitse automaker Daimler denkt zijn vooruitzichten voor heel 2020 binnenkort opwaarts bij te kunnen stellen. Het moederbedrijf van Mercedes-Benz presteerde in het voorbije kwartaal boven de eigen verwachtingen. Door een sneller dan voorzien herstel van de autoverkopen in combinatie met kostenbesparingen, valt het bedrijfsresultaat veel hoger uit dan kenners hadden verwacht.

Op basis van voorlopige cijfers meldt Daimler een bedrijfsresultaat (ebit) van bijna 3,1 miljard euro. Onder analisten was de consensus dat dit resultaat in het derde kwartaal op 1,9 miljard euro uit zou komen. Ook de vrije kasstroom viel hoger uit dan verwacht.

Daimler schreef in het tweede kwartaal nog dieprode cijfers. Onlangs meldde het concern al dat vooral in september de autoverkopen sterk opleefden. Het bedrijf, dat volgende week zijn definitieve kwartaalcijfers presenteert, houdt nog wel een slag om de arm. Bij de positievere vooruitzichten gaat de automaker ervan uit dat er geen nieuwe volledige lockdown komt.