Nieuws/Financieel
1140956
Financieel

AF KLM en KPN leiden naar titel ’beste beursexpert 2012’

Gert Jan Geels van Bullfinch heeft de onderscheiding 'beste beursexpert 2012’ in de wacht gesleept. Zijn overwinning als voornaamste stockpicker in een speciale beleggingsenquête van SNS Asset Management was  te danken aan zijn keuze om te speculeren op een daling van het aandeel KPN en een koersstijging van Air France KLM. Als beloning voor de titel opende Geels vanochtend de handel op beursplein 5.

De beursexpert van Bullfinch kwam als winnaar uit de bus in een veld van 104 deelnemers. De zege viel hem voor de eerste keer ten deel. Voor het komend jaar heeft hij zijn aandelenposities omgedraaid en voorziet juist een terugval van Air France KLM en een opleving van KPN in 2013.    

Hermar Jansen van Theodoor Gilissen kreeg ook een speciale vermelding vanwege de beste AEX-voorspelling.  Met zijn geschatte eindstand van 342, 60 punten op 31 december 2012 zat hij maar een fractie af van het uiteindelijke slotniveau van de hoofdgraadmeter.

De enquête van SNS Asset Management wordt al sinds 1994 gehouden. Iedere maand geven beursprofessionals hun mening over het beursklimaat op korte- en middellange termijn. Ook komen de favoriete aandelen van de experts aan bod.  Vorig jaar ging Willem Burgers van Add Value Fund met de hoofdprijs aan de haal.