Nieuws/Financieel
1141140
Financieel

'Belegger moet winst nemen op uitzenders'

De koersen van uitzendbedrijven zijn de afgelopen tijd gestegen als weerspiegeling van het lichte herstel in de branche. De Rabobank voorziet op korte termijn echter weer een daling en vindt het tijd dat beleggers nu hun winsten nemen. ,,Historisch hield een correctiefase een daling van 15 tot 20 procent in'', waarschuwt de bank.

Hoewel er op een termijn van twee tot drie jaar een upside van 30 tot 50 procent in zit, denkt de Rabobank, gaan de koersen in de nabije toekomst achteruit. Volgens de bank komen de uitzenders met relatief zwakke resultaten over het vierde kwartaal van 2012 en lagere winstmarges. Ook de uitgegeven verwachtingen zullen tegenvallen. Vooral USG ziet er zwak uit, aldus Rabo. Maar dat geldt ook voor Randstad. Brunel zou volgens verwachting kunnen presteren, maar zal dan een tegenvallende verwachting over 2013 uitspreken, voorspelt de bank.

Rond 10.00 uur noteerde USG People 0,8 procent hoger op 6,42 euro. Randstad stond 0,1 procent hoger op 30,27 euro en Brunel kreeg er 0,3 procent bij tot 40,08 euro.