Nieuws/Financieel
1142261
Financieel

Zonne-energietak Bosch blijft zorgenkind

De tak van het Duitse technologieconcern Bosch die zich bezighoudt met zonne-energie blijkt allesbehalve een verrijking voor het bedrijf. Over 2012 werd bij die afdeling een verlies van meer dan een miljard euro genoteerd. Dat bleek uit de cijfers die woensdag werden gepresenteerd. Ook in 2011 en 2009 vond er een afwaardering plaats bij de afdeling die pas in 2008 werd opgericht.

De verzwakking van de wereldeconomie en de onder druk staande zonne-industrie liggen volgens topman Volkmar Denner ten grondslag aan het riante verlies. Het bedrijf gaat zich in het komende jaar beraden op stappen om flink te besparen. Wat er precies met de zonnetak gaat gebeuren is nog onduidelijk. ,,Op dit moment is het nog te vroeg om met zekerheid over de toekomst te praten'', aldus Denner.

Het operationele verlies was in 2012 ongeveer 450 miljoen euro. Daar kwam een ongeplande waardevermindering van 600 miljoen euro bovenop. Een jaar eerder werd er al 560 miljoen euro afgeschreven en in 2009 nog eens 425 miljoen euro.