Nieuws/Financieel
1142322
Financieel

Omzet- en winstgroei voor Unilever

Unilever heeft in 2012 zowel de omzet als winst stevig zien groeien. Ook in het vierde kwartaal boekte de producent van levensmiddelen en verzorgingsproducten een flinke groei van de opbrengsten. Het concern boekte in alle bedrijfsonderdelen vooruitgang, maar de groei in de tak Levensmiddelen bleef achter. Unilever publiceerde woensdag de cijfers over het vierde kwartaal en heel 2012.

De omzet in het vierde kwartaal kwam uit op 12,6 miljard euro, wat overeenkwam met de verwachting van analisten. Voor heel 2012 kwam de omzet uit op 51,3 miljard euro. De onderliggende omzetgroei bedroeg respectievelijk 7,8 en 6,9 procent. De operationele winst kwam in heel 2012 uit op 7 miljard euro. Netto bleef een winst van 4,9 miljard euro over.

Topman Paul Polman sprak van „winstgevende groei van goede kwaliteit” in het afgelopen kwartaal. Hij waarschuwde echter dat de economische omstandigheden ook de komende tijd nog „uitdagend” zullen blijven en dat ook de prijzen van grondstoffen niet zijn gestabiliseerd.