Nieuws/Financieel
1142835955
Financieel

Vraag naar vliegreizen stijgt wereldwijd

Genève - De wereldwijde vraag naar vliegreizen is in juni met 5 procent toegenomen op jaarbasis, na een herziene stijging met 4,7 procent in mei. Dat meldde luchtvaartassociatie IATA. Vliegtuigen wereldwijd zaten gemiddeld voor 84,4 procent vol. Volgens IATA betekende dat de hoogte bezettingsgraad voor de maand juni ooit.

Topman Alexandre de Juniac van IATA spreekt van een aanhoudende solide vraag naar vliegtickets, al was de juni-groei minder sterk in vergelijking met een jaar eerder. Hij noemt de aanhoudende handelsspanningen tussen China en de VS als één van de oorzaken van de groeivertraging. Daarnaast is er in veel regio's sprake van economisch onzekere tijden, wat de vraag naar tickets tempert.

Cijfers over de bezettingsgraad wijzen er volgens IATA op dat luchtvaartmaatschappijen er alles aan doen om zo effectief mogelijk te opereren.

De organisatie van Europese luchthavens, ACI Europe, laat weten dat haar leden in de Europese Unie juni 4,5 procent meer passagiers verwerkten dan een jaar eerder. Voor luchthavens buiten de EU was dat 5,3 procent. De vervoerde vracht nam bij luchthavens binnen de EU met 7,3 procent af, bij luchthavens buiten de EU was de daling met 6 procent iets minder sterk.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop