Nieuws/Financieel
1145280
Financieel

'Gevolgen supermarktdeal pas op termijn'

De gevolgen voor Ahold van de overname in de Amerikaanse supermarktwereld die donderdag werd aangekondigd, zullen pas op termijn duidelijk worden.

Volgens SNS Securities is het waarschijnlijk dat de overname van vijf Supervalu-supermarktketens door investeerder Cerberus de concurrentie in de Verenigde Staten zal veranderen. Maar hoe dat precies zal gebeuren, is nu nog onduidelijk. Ahold concurreert direct met drie van de vijf overgenomen ketens, aldus SNS.

Rabobank zet een aantal mogelijkheden voor de toekomst van de ketens, zoals Shaw's, Star Markets en Acme, op een rijtje. Daarbij merkt de bank op dat Ahold mogelijk van de overname kan profiteren. Het concern zou in bepaalde regio's 'groepjes' supermarkten van Cerberus kunnen overnemen. Op korte termijn verandert er volgens Rabo door de overname weinig aan de concurrentie in de supermarktbranche.

Zowel SNS als Rabo hanteren een 'buy'-advies voor Ahold. ,,Een veilige haven in een moeilijke sector'', aldus Rabobank. Ahold noteerde vrijdag rond 9.35 uur 0,4 procent hoger op 10,51 euro. De AEX-index noteerde 0,1 procent lager.