Nieuws/Financieel
1145282
Financieel

Nog geen aanvaardbaar bod op Wegener en LMG

Het Britse mediaconcern Mecom heeft tot dusver geen aanvaardbaar bod ontvangen op zijn Nederlandse krantentak, die bestaat uit Wegener en Limburg Media Groep (LMG). Wel onderzoekt het bedrijf een aantal ,,indicatieve biedingen'' op specifieke onderdelen, zo meldde Mecom vrijdag.

Mecom is bezig een aantal bezittingen te verkopen. Naast Wegener en LMG staan ook activiteiten in Denemarken en Polen in de etalage. Daar wordt al wel gesproken met mogelijke kopers.

Het mediaconcern meldde verder dat de omzet in 2012 met 9 procent is gedaald vergeleken met het voorgaande jaar. In het laatste kwartaal daalden de inkomsten uit advertenties met 17 procent, na een afname van 20 procent in de derde verslagperiode. Ook over heel 2012 daalde de advertentieomzet met 17 procent.

Concreet

Concrete cijfers worden pas op 21 maart bekendgemaakt maar Mecom liet wel weten dat de resultaten over heel 2012 waarschijnlijk in lijn zullen zijn met de begin juni uitgesproken verwachtingen. Daarin ging het bedrijf uit van een operationele winst uit voortgezette activiteiten van circa 89 miljoen euro.

Voor dit jaar verwacht Mecom aanhoudende druk op de advertentiemarkten als gevolg van de economische malaise in Europa. Ook de daling van oplages zet zich voort. Daar staan verdere kostenbesparingen tegenover. In 2012 slaagde Mecom erin de operationele kosten met 7 procent terug te dringen.