Nieuws/Financieel
1145292
Financieel

'Claim tegen SNS lijkt overdreven'

De claim van ruim 400 miljoen euro tegen SNS Reaal die projectontwikkelaar Ronald Ras heeft neergelegd bij een Spaanse rechtbank, lijkt overdreven. Bovendien is het eigenlijk oud nieuws omdat Ras zijn claim al in november had aangekondigd. Dat zei analist Cor Kluis van Rabobank vrijdag.

Volgens Kluis heeft SNS nog geen dagvaarding ontvangen en is de hoogte van de claim niet onderbouwd. ,,Maar als je kijkt naar de hoogte van de leningen die SNS doorgaans verstrekt, lijkt 400 miljoen nogal overdreven''.

Wel creëert de kwestie volgens Kluis opnieuw onrust rond SNS. ,,Dat is natuurlijk niet goed voor het merk.'' Hij wijst erop dat de bank en verzekeraar naar verwachting medio februari met oplossingen komt voor de grote financiële problemen waarmee het bedrijf kampt door aanhoudende verliezen bij zijn vastgoedtak.

Belang

,,In zo'n periode wil iedereen graag nog even aangeven wat zijn belang is'', zegt Kluis. In dat licht ziet hij ook de claim van Ras in Spanje.

Het aandeel SNS Reaal noteerde vrijdag om 9.33 uur 6,7 procent lager op precies 1 euro. De MidKap stond op dat moment 0,3 procent in de min.