Nieuws/Financieel
1145306
Financieel

Wegener neemt afscheid van topman

Truls Velgaard zal medio 2013 terugtreden als voorzitter van de raad van bestuur van uitgeverij Wegener. Dat maakte de raad van commissarissen van het bedrijf vrijdag bekend. De 52-jarige Noor volgde in 2010 Joop Munsterman op.

Het vertrek komt niet als een grote verrassing. ,,Toen wij in november 2010 met de heer Velgaard overeenkwamen dat hij de bestuursvoorzitter van Wegener zou worden, was dit met het volle begrip dat wij zijn wens zouden respecteren om na 2 à 3 jaar terug te keren naar Noorwegen'', aldus de raad van toezicht.

Wegener, onderdeel van het Britse mediaconcern Mecom, onderhandelt over een (gedeeltelijke) overname. Die komt volgens het bedrijf niet in het gevaar doordat Velgaard weggaat. Wanneer de uitgeverij niet is verkocht voor medio 2013 ,,zal Velgaard zich actief opstellen in het reeds lopende proces van het vinden van een opvolger.''

Mecom werd in 2008 grootaandeelhouder van Wegener. Het Britse moederbedrijf verhoogde haar belang begin 2012 tot 99,7 procent. Wegener verliet daarop de Amsterdamse aandelenbeurs wegens een tekort aan vrij verhandelbare aandelen.