Nieuws/Financieel
1146002
Financieel

Aviva verkoopt  resterend belang in Delta Lloyd

Grootaandeelhouder Aviva heeft  het resterend belang van 19,4% in de Nederlandse verzekeraar Delta Lloyd verkocht voor €12,65 per aandeel.

Met de onderhandse plaatsing van de aandelen wil Aviva in totaal €400 miljoen verdienen. Het belang van Aviva in Delta Lloyd werd juli vorig jaar al teruggedraaid van ruim 41% naar 19,4%.

In 2009 bracht Aviva de Nederlandse verzekeraar deels naar de Amsterdamse beurs. De beursgang, die €1,02 miljard opbracht, was redelijk succesvol, ondanks de juist aangevangen financiële crisis. Na Delta Lloyd zou het tot Ziggo in 2012 duren voordat er weer een bedrijf naar de Amsterdamse beurs ging.

De koers van Delta Lloyd is nooit uit de verf gekomen, door de problemen met financials op de beurs. Aandeelhouders betaalden in het eerste uur ruim €16, gisteren sloot Delta Lloyd op €12,86.

Citigroup verwacht mogelijke outperformance beurskoers verzekeraar komende twee tot drie jaar.

Citigroup heeft Delta Lloyd juist vandaag gezet op een Europese aandelenlijst gezet die de komende twee tot drie jaar een sterke outperformance kan laten zien. 

De analisten van Citigroup vinden Delta Lloyd een sterk bestuurde verzekeraar met een goede schuldpositie en een solide dividendprofiel.

Citigroup heeft een Kopen advies en koersdoel van 14,00 euro voor Delta Lloyd. Volgens de analisten is het hek van de dam als Aviva het laatste belang in de verzekeraar heeft geloosd.