1146190
Financieel

Internationale rijkaards azen op Amsterdamse huizen

Voor internationale koopjesjagers met een flinke som cash is dit het moment om te investeren in Amsterdams vastgoed. ,,We zien momenteel veel koopjesjagers uit landen als Amerika, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland, maar ook uit Rusland, Australië en Zuid-Afrika".

Dat zegt Charles Grayson, mede-eigenaar van 27 Huis Real Estate, tegen de Britse zakenkrant Financial Times.

De interesse komt vooral van mensen die interesse hebben in een pied-a-terre, een buitenhuis of tweede huis, aan de gracht, met historische kenmerken, een tweede badkamer en een 'open keuken'. ,,Natuurlijk willen Nederlandse kopers dat ook, maar veel willen niet een hoge premie betalen en zijn vaak tevreden met één badkamer en een aparte keuken."

Jordaan

De Jordaan is een aantrekkelijke wijk voor buitenlandse kopers. Voor een woning als torenhuis van 143 vierkante meter, met vierkamers en gerenoveerd in 2006, betaal je €649.000. Wil je met een appartement van 300 vierkante meter in een herenhuis het water op de Herengracht overzien, dan mag je €1,69 miljoen neerleggen. Bovendien mogen kopers met een eigen auto vaak nog een groot bedrag neerleggen voor een plaatsje in een parkeergarage.