Nieuws/Financieel

Disney valt in smaak op vlak Wall Street

Wall Street is verdeeld aan het weekend begonnen. De Dow Jones-index sloot 0,2% lager, terwijl technologiebeurs Nasdaq 0,01% steeg. Beleggers op de Amerikaanse beurzen waren terughoudend, omdat de door president Donald Trump aangekondigde belastingverlaging vertraging dreigt op te lopen.

In New York was Disney een opvallende winnaar met een plus van 2,1%. Het amusementsconcern kwam met teleurstellende kwartaalresultaten vanwege de orkanen die de Verenigde Staten onlangs teisterden. Maar aan de andere kant kondigde het entertainmentconcern aan dat drie nieuwe films zullen worden toegevoegd aan de succesvolle Star Wars-reeks. Dat nieuws viel bij beleggers duidelijk in de smaak.

General Electric was eveneens in trek met een koersstijging van 2,6%. De nieuwe topman John Flannery komt mogelijk maandag met een plan om de winstgevendheid van het industrieel conglomeraat op te krikken. Daarbij verdwijnen naar verwachting duizenden banen.

Twee grote winkelbedrijven gaven een kijkje in de boeken. Warenhuis J.C. Penney (+14,9%) liet daarbij een sterker dan verwachte groei van de vergelijkbare omzet zien. De resultaten van Nordstrom voldeden niet aan de verwachtingen van analisten. Het aandeel Nordstrom eindigde onveranderd.

Beleggers kregen verder een tegenvallend bericht over het Amerikaanse consumentenvertrouwen te verwerken. Volgens een voorlopig cijfer van de universiteit van Michigan is het vertrouwen in november afgenomen.

Lees meer over