Nieuws/Financieel
1153115488
Financieel

Betalingsbedrijf PayPal schrapt 2000 banen om kosten te besparen

Betalingenverwerker grijpt in.

Betalingenverwerker grijpt in.

SAN JOSE (ANP) - Het Amerikaanse betalingsbedrijf PayPal gaat wereldwijd ongeveer 2000 voltijdbanen schrappen om kosten te besparen. Dat komt neer op circa 7 procent van het personeelsbestand van PayPal.

Betalingenverwerker grijpt in.

Betalingenverwerker grijpt in.

Volgens topman Dan Schulman in een mededeling aan het personeel wordt komende weken begonnen met het schrappen van arbeidsplaatsen vanwege het uitdagende economische klimaat.

Daarmee volgt het in het Californische San Jose gevestigde PayPal het voorbeeld van andere grote Amerikaanse technologiebedrijven die het mes zetten in het personeelsbestand om kosten te besparen.

Zo gaan bij Google-moeder Alphabet, Microsoft, Facebook-eigenaar Meta Platforms, Amazon en IBM vele duizenden banen verloren, terwijl bij muziekdienst Spotify honderden banen worden geschrapt. Ook bij het Duitse softwareconcern SAP en het Nederlandse zorgtechnologiebedrijf Philips gaan duizenden banen verloren.

Harder geraakt

Volgens PayPal zal de komende tijd duidelijk worden waar de banen komen te vervallen. Daarbij zullen bepaalde onderdelen van de onlinebetaaldienst harder geraakt worden dan andere takken van het bedrijf.

PayPal is met zijn diensten ook in Nederland actief. Schulman zegt dat betrokken werknemers goed behandeld zullen worden, met bijvoorbeeld ruime ontslagvergoedingen en hulp bij het vinden van een andere baan.