1160898
Financieel

'Aandeelhouders Mediq negatief over plan'

De aandeelhouders van Mediq hebben voorstellen van de bedrijfstop afgestemd. Daarmee is de voorgenomen vername door de Amerikaanse investeringsmaatschappij Advent in lastiger vaarwater terecht gekomen, zo meldde het Financieele Dagblad donderdag.

De krant haalt een woordvoerder van Mediq aan die zegt dat de aandeelhouders niet hebben ingestemd met de voorwaardelijke benoeming van nieuwe commissarissen. Ook hebben ze tegen een statutenwijziging gestemd die anticipeert op de nieuwe eigenaar. De voorwaardelijke aanvaarding van het aftreden van drie zittende aandeelhouders, inclusief het verlenen van decharge, werd eveneens afgestemd.

Verzekeraar Delta Lloyd, aanwezig op de vergadering, bevestigde de gang van zaken. Delta Llloyd heeft zo'n 14 procent van de aandelen Mediq in handen en bestempelde het bod van 13,25 per aandeel van Advent eerder al als te laag. De stemming gaf ,,een goed en duidelijk signaal'' af, aldus hoofd aandelen van Delta Lloyd Asset Management Jack Jonk tegen AFN. Of het signaal sterk genoeg is om Advent het bod te laten verhogen, kon hij niet zeggen.