Nieuws/Financieel
1160954331
Financieel

'Stap vooruit voor Fugro'

Amsterdam - Fugro heeft een nieuwe stap gezet op weg naar winstgevende groei. Dat stellen analisten van KBC Securities naar aanleiding van de kwartaalresultaten van de bodemonderzoeker. Met name de verbeterde verhouding tussen de schuld en het bedrijfsresultaat en de positieve kasstroom in het derde kwartaal bevielen de marktvorsers erg goed.

De omzetgroei van Fugro kwam overeen met de verwachting van de KBC-analisten. Ook de gestegen operationele winstmarge (ebit), met name bij de zee-activiteiten, viel in goede aarde. KBC heeft een accumulate-advies met een koersdoel van 13,50 euro.

Analisten van ING zijn nog wat voorzichtig over de resultaten van de land-divisie. Daar was een herstructurering die volgens Fugro goed was voor de winstmarge. Wat dat concreet inhoudt is nog niet bekend. De marktvorsers benadrukken dat de problemen bij de activiteiten op land niet nieuw zijn en dat Fugro die al eerder had moeten aanpakken.

Positieve tekenen

Verder ziet ING vooral positieve tekenen. De winstmarge voor heel Fugro komt hoger uit dan de analisten eerder verwachten. Ook de toename van het orderboek is goed nieuws. ING heeft een buy-advies met een koersdoel van 11 euro.

Het aandeel Fugro stond vrijdag rond 10.20 uur 6,9 procent lager op 7,46 euro.