Nieuws/Financieel
1162139
Financieel

Broker zijn is meer dan stunten met de tarieven

Particuliere beleggers in Nederland kijken niet alleen naar de prijzen van hun broker, maar hebben zeker zoveel oog voor de service die hun effectenmakelaar biedt. Bronnen in de markt wijzen naar de teloorgang van prijsvechter MijnBroker. „Concurreren op prijs wordt steeds minder relevant. Man, in 1986 werden nog transacties van 30 gulden per optiecontract gedaan. Nu praten we over €1,90. Waar gaat het over?”

Dat zegt directeur Cees Smit van Today’s Brokers, dat enkele duizenden klanten telt. „Dit jaar is er een omslagpunt gekomen. De tarieven zijn zo laag geworden, dat concurreren op prijs nauwelijks nog mogelijk is. Beleggers willen liever gratis koersen en tips.”

Het klimaat voor nieuwkomers in ons brokerlandschap is wel erg moeilijk geworden, geeft Smit aan. Dat verklaart ook dat het enkele jaren oude MijnBroker de handdoek in de ring moest gooien: het wist in enkele jaren minder dan duizend klanten aan te trekken.

Met de laatste prijsverlaging van MijnBroker besloot Smit met zijn Today’s Brokers niet mee te gaan. „En daarmee verloren we geen klanten. Dat zegt genoeg. Enkel op prijs concurreren, dat is een lastige formule geworden. Je kunt niet blijven verlagen.”

Lees het gehele artikel in de digitale Telegraaf.