Nieuws/Financieel
1162184
Financieel

'Forse correctie AEX begin 2013'

 Dankzij het krachtige optreden van ECB-president Draghi en het verder opendraaien van de geldkraan door Fed-baas Ben Bernanke  kunnen beleggers terugkijken op een prima beursjaar.

Michael Ahrens verwacht dat de goede performance van de aandelenbeurzen in het eerste kwartaal geen vervolg krijgen. "Behoudens een aanvankelijk korte opleving van de markten zie ik in het eerste kwartaal een belangrijke cyclische bodem gezet worden. Deze bodem zal voor de AEX (ruim) onder de 300 punten liggen."

"Met andere woorden, 2013 begint met een forse correctie van de koersen. Deze bodem zal echter het begin zijn van een nieuwe bull markt die langer dan een jaar aanhoudt en tot een stijging boven de 400 punten zal leiden“, aldus Ahrens.

Tostrams

Royce Tostrams heeft zijn visie voor de beurs in 2013 aanzienlijk positiever bijgesteld en houdt voor aandelen opnieuw rekening een prima jaar met een koersdoel voor de AEX rond 374. “Wanneer je als belegger afgaat op de economische berichtgeving in de media, loop je vrijwel altijd achter de feiten aan. De beurs kijkt doorgaans een flinke  periode vooruit en een belegger moet hier met zijn beleggingsbeslissingen rekening mee houden. Momenteel is een groot deel van het economische nieuws nog negatief, terwijl de beurzen al behoorlijk zijn opgelopen."

Daarnaast zal er volgens hem  in 2013 de comeback van de euro plaatsvinden. “Tegen de dollar heeft de euro in elk geval de neerwaartse trend verlaten. Dit illustreert dat het vertrouwen in de euro terugkeert. Recent is zelfs een hogere bodem gevormd rond 126,60. Op middellange termijn verwacht ik een niveau rond 135 of zelfs 140."

Bakker

Nico Bakker denkt dat bodems worden aangestampt als prelude voor nieuwe stijgende trends in 2013. “Wereldwijd zie ik dit terug op vrijwel alle charts van de beursindices. Dus als de voortekenen niet bedriegen, zal 2013 een goed jaar worden voor aandelenbeleggingen. Wat de AEX betreft zie ik 375 als haalbaar koersdoel."

Aan de andere kant ziet hij minder brood in commodities. “Goud en zilver verliezen steeds meer hun glans en hebben moeite om de stijgende lijn vast te houden.“ Het vertrouwen in de euro neemt naar zijn mening steeds meer toe en kan tegenover de dollar aansterken tot boven de $1,35.