Nieuws/Financieel
116367705
Financieel

PostNL: ook extra vergoeding voor uitzendkrachten

PostNL gaat ook voor uitzendkrachten een "mooie" extra vergoeding regelen als teken van waardering voor het harde werk van de afgelopen maanden tijdens de coronacrisis. Eerder op de dag riep vakbond FNV nog op tot een coronabonus voor uitzendkrachten van 250 euro, net als die voor vaste werknemers.

Volgens het post- en pakketbedrijf was donderdag al aangekondigd dat ook uitzendkrachten een extra vergoeding zouden krijgen. Een woordvoerder van PostNL zegt dan ook dat de oproep van FNV overbodig is. Volgens hem zal het gaan om een "vergelijkbaar bedrag" als de bonus voor vaste werknemers. Daarover wordt nu overlegd met uitzendbureaus. In totaal trekt PostNL over heel 2020 een bedrag uit van 17 miljoen euro voor extra compensatie van werknemers, aldus de zegsman.

Mariska Exalto, bestuurder FNV Publiek Belang, zegt dat het een mooi gebaar van PostNL zou zijn als de uitzendkrachten inderdaad een bonus van 250 euro krijgen.

Overigens vindt FNV dat voor het structurele werk in de pakketsorteercentra mensen in vaste dienst genomen moeten worden. Op die manier krijgen mensen dezelfde beloning en waardering en toekomstperspectief. "Tot die tijd moeten juist ook de uitzendkrachten, die het zware werk doen waar PostNL winst mee maakt, gelijk beloond worden", gaf Exalto aan.