Nieuws/Financieel
1167589473
Financieel

Autorijders willen liefst verzekering voor ruitschade

Autorijders zoeken graag een goede autoruitverzekeraar.

Autorijders zoeken graag een goede autoruitverzekeraar.

AMSTERDAM - Uit onderzoek van de site Autoverzekering.nl wordt duidelijk dat autorijders vooral het vergoeden van eventuele schade aan autoruiten belangrijk vinden. Ook letselschade en vandalisme worden zwaar meegewogen in de keuze voor een verzekeraar. Daarnaast waarschuwt de site voor de inflatie, als het om de premies gaat. „Daardoor zullen de verschillen in premies wel toenemen.”

Autorijders zoeken graag een goede autoruitverzekeraar.

Autorijders zoeken graag een goede autoruitverzekeraar.

Als autobezitters voor een autoverzekering kiezen, vinden negen van de tien de vergoeding voor schade aan autoruiten het allerbelangrijkst. Daarnaast geeft 89% aan het belangrijk te vinden dat letselschade aan inzittenden en schade door vandalisme vergoed worden door hun autoverzekering. Zo’n 88% geeft aan direct verzekerd te willen zijn als zij een autoverzekering hebben afgesloten. Een vergoeding bij diefstal van een auto sluit de top vijf belangrijkste wensen onder Nederlandse autobezitters af.

Niet standaard

Expert Jerry Poel van Autoverzekering.nl vindt deze wensen opvallend. „Zo is letselschade bijvoorbeeld niet standaard meeverzekerd, maar blijkt dit wel één van de belangrijkste wensen te zijn als consumenten een nieuwe autoverzekering afsluiten. Autobezitters moeten dit als aanvullende dekking toevoegen aan hun verzekeringspolis en dit brengt extra kosten met zich mee.” Volgens Poel zullen veel verzekeraars de komende periode een premieverhoging doorvoeren vanwege de toegenomen inflatie. „De verschillen in premie zullen hierdoor wel toenemen. Daarom adviseren wij consumenten scherp te blijven en goed te kijken of hun autopremie nog goed bij hun persoonlijke situatie past.”

Beste uit de bus

Voor het derde jaar is de Autoverzekeraar van het Jaar Award bekendgemaakt. Uit het jaarlijkse onderzoek van Autoverzekering.nl naar de belangrijkste wensen van autobezitters op het gebied van polisvoorwaarden blijkt dat Allianz Direct als beste uit de bus komt. Deze verzekeraar scoorde met het rapportcijfer 9 het hoogste gemiddelde op de verschillende dekkingen: WA, WA beperkt casco, WA volledig casco. De top 3 wordt aangevuld door PON (met een 8,9) en InShared (met een 8,5). „De aanbieders scoren steeds hoger”, vertelt Poel. „Daarom zijn ze lastiger te onderscheiden van hun concurrenten.”

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop