Nieuws/Financieel
1168115
Financieel

 ’Europese schuldencrisis gaat rally dwarszitten’ 

De Europese schuldenproblematiek zal in het nieuwe jaar een rem zetten op de recente sterke opmars van de Amsterdamse beurs.  Met dit sombere scenario over de AEX houdt bijna de helft van de deelnemers aan een peiling van DFT.nl rekening mee. De optimisten zijn licht in de minderheid.

De AEX zit al sinds eind november in de lift en klom vorige week naar de hoogste stand van het jaar. Vandaag maakt de hoofdgraadmeter een pas op de plaats. Bijna 50% gaat er van uit dat de opgaande  lijn van de hoofdgraadmeter volgend jaar een halt wordt toegeroepen doordat de zorgen over de eurocrisis weer de kop op gaan steken. Een kleine 10% denkt dat de dreigende ’fiscal cliff’ in Amerika roet in het eten zal gooien.

Een kwart van de deelnemers verwacht echter dat de opmars van de koersen zal doorzetten doordat het economische tij geleidelijk gaat keren. Bijna 20% voorziet een verdere stijging van de AEX vanwege de lage waardering van de aandelen en de lage rente.

Jim Tehupuring van RBS zit ook in het optimistenkamp en meent dat beleggers in 2013 beter kunnen switchen naar de aandelenmarkt vanwege het verbeterde momentum van de wereldeconomie. Ook zijn aandelen volgens hem nog steeds relatief ondergewaardeerd. Samen met technisch analist Royce Tostrams presenteert hij woensdag 12 december het DFT Online seminar ’Met het oog op 2013’.

Aan de orde komen de visie op de AEX in het nieuwe jaar en welke aandelen aantrekkelijk zijn. Deelname is gratis. Aanmelden kan via deze link.