Nieuws/Financieel
1175257
Financieel

Strijd om Dockwise nog verre van gestreden

De strijd om maritiem vervoerder Dockwise is allesbehalve gestreden. Aandeelhouders die gezamenlijk meer dan een kwart van alle aandelen in bezit hebben, vinden het bod van Boskalis van €17,20 per aandeel „substantieel te laag”. Daarmee heeft het er alle schijn van dat de baggeraar dieper in de buidel moet tasten om Dockwise daadwerkelijk te kunnen inlijven.

Baggeraar Boskalis kwam begin deze week voortvarend uit de startblokken. Binnen twee dagen had het bedrijf 33% van de aandelen in bezit. Ook koestert Boskalis de „onherroepelijke” toezegging van grootaandeelhouder Hal Investments om zijn belang van 31,7% voor een prijs van €17,20 van de hand te doen. Maar daarna werd het stil van de zijde van de baggeraar. „Geen nieuws op dit moment”, zo liet een woordvoerder gisteren weten na vragen van deze krant.

Dat is ook niet gek. Na de vliegende start heeft Boskalis even geen andere keuze dan pas op de plaats te maken. Dockwise heeft een notering bij de beurs in Oslo waardoor Noorse regelgeving van toepassing is. Op het moment dat Boskalis meer dan een derde van de aandelen in bezit zou hebben, moet de baggeraar een onvoorwaardelijk overnamebod doen zonder dat het bedrijf in de boeken van Dockwise heeft mogen kijken.

Lees het volledige artikel in De Telegraaf van vandaag.